Top 5 Menu del Dia in Madrid | heerlijk lunchen onder de 16 euro in de beste restaurants

Misschien wel een van de best bewaarde geheimen van Madrid: het ‘menu del dia‘. Voor een vaste prijs bieden restaurants lunch aan van maandag tot vrijdag tussen de 9 en 16 euro. Je krijgt hiervoor een voorgerecht (primero), hoofdgerecht (segundo), dessert (postre) of koffie plus een drankje (fris, bier of wijn).

Meestal krijg je niet heel erg veel waar voor je geld en is de lunch medium, maar na heel wat restaurants in Madrid geprobeerd te hebben, kan ik er 5 absoluut aanraden! Omdat een aantal van deze restaurants populair zijn, is het verstandig om voor 2 uur binnen te zijn (het tijdstip dat de spanjaarden zelf gaan eten) of te reserveren.


#1: ViCool: restaurant van een sterrenchef Sergi Arola, dat proef en dat zie je.

In Madrid is dit het beste menu del dia welke ik ooit gegeten heb. Voor de prijs van 13.90 krijg je een koud gerecht, een warm gerecht, een hoofdgerecht en een nagerecht (zonder een drankje). Op originele wijze presenteren ze hun gerechten zoals de patatas bravas (zie foto). Alles in kleine maar voldoende porties. Vergeet niet een van hun heerlijke (rode) wijnen er bij te bestellen!

 • Lokatie: Calle de Huertas 12 (metro Sol of Anton Martin)
 • Prijs: 13.90 euro excl. drankje
 • Open voor lunch: 13.00 – 16.00

#2: Marina Ventura: de ster in Paella

In een zijstraatje van het gezellig Plaza Santa Ana bevindt zich ‘Arroceria Marina Ventura’. Een geweldig en netjes restaurant met elke dag een paella op het menu del dia als hoofdgerecht. Op hun website publiceren ze hun menu rond 11.30 zodat je alvast kan zien welk type paella ze deze dag maken (klik hier).

 • Lokatie: Calle Ventura de la Vega 13 (metro Sol of Sevilla)
 • Prijs: 15.90 euro
 • Open voor lunch: 13.00 – 15.30

#3: InClan Brutal bar: moderne spaanse keuken

De Inclan Brutal bar is al sinds ik in Madrid woon een van mijn favoriete plekjes om te komen. Het is een spaanse keuken, maar met een moderne twist waardoor ik alle gerechten heerlijk vind. Bovendien is de inrichting gezellig, het personeel vriendelijk en ze gaan niet dicht tussen lunch en avondeten. De kaart heeft een fantastische keuze, maar ook hun menu van de dag is een van de besten. Soms moet je er wel speciaal naar vragen, omdat ze het niet standaard aangeven bij toeristen (lees: minder omzet).

 • Lokatie: Calle de Alvarez Gato 4 (metro Sol)
 • Prijs: 15.90 euro
 • Open voor lunch: 13.00 – 16.00

#4: el Huerto de Lucas: biologisch eten in Chueca

Middenin de wijk Chueca ligt el Huerto de Lucas. Het is een biologische winkel en een restaurant tegelijk. Je kan er fantastisch lunchen in hun mooi aangeklede ‘achtertuin’ met natuurlijk licht. Het geserveerde eten is biologisch, vers en zoals het hoort…met liefde bereid.

 • Lokatie: Calle San Lucas 13 (metro Chueca)
 • Prijs: 15.90 euro
 • Open voor lunch: 13.00 – 16.00

#5: Cafe del Rey: lunch in de zon dichtbij de Madrileense rivier el Manzanaris

Nu houden de Spanjaarden niet erg van buiten eten waardoor ik tot nu toe geen optie heb beschreven voor een menu del dia op het terras met een lekker zonnetje. Maar geen top 5 zonder een nummer 5: cafe del Rey! Dit restaurant ligt ongeveer 10 minuten lopen vanaf Plaza de Espana, om de hoek van Principe Pio. Kleine kans dat je hier nog een andere toerist gaat spotten. Goede bediening, gezellig terras (deels in de zon) en echt een goed menu del dia. Tip: na je lunch kan je rustig wandelen langs de rivier of in Casa del Campo en bijvoorbeeld terug met het Teleferico kabelbaantje.

 • Lokatie: Paseo del rey 22 (metro Principe Pio)
 • Prijs: 11.50 euro (+2 euro terrastoeslag)
 • Open voor lunch: 13.00 – 16.00

Eet smakelijk alvast 🙂 Voor of na zo’n stevige lunch is het ook leuk om met mij de stad te verkennen. Kijk daarvoor eens bij de diverse wandeltours die ik aanbied. Wil je meer tips over ontbijt, lunch, diner of activiteiten in Madrid? Lees dan ook mijn andere blogs en blijf op de hoogte door mij te volgen op facebook of instagram.

Leave a Reply

Sluit menu