Wat te doen in Madrid? | Weekend 11-14 april

Het weekend komt er weer aan! Ditmaal extra speciaal omdat op zondag Semana Santa start met diverse processies. Ben jij dit weekend in Madrid? Dan is het zeker de moeite waard hier naar toe te gaan. Maar ook zijn er dit weekend twee leuke markten om te bezoeken. Lees hier onder verder voor de details 🙂


Semana Santa: de heilige week start met twee processies op zondag

Op 14 april start Semana Santa: de heilige paasweek in Spanje. Duizenden mensen komen naar de stad vanwege processies die zich afspelen in de straten van de Madrid. Domingo de Ramos (14 april) zijn de belangrijkste processies:

  • NUESTRO PADRE JESĂšS DEL AMOR (LA BORRIQUITA) om 16.30. Start in Calle BailĂ©n en eindigt op Plaza de San Ildefonso.
  • SANTĂŤSIMO CRISTO DE LA FE Y DEL PERDĂ“N (LOS ESTUDIANTES) om 18.30. Start en eindigt in BasĂ­lica Pontificia de San Miguel.

Klik HIER voor het volledige programma en de plattegronden van de processies.


Veggieworld Madrid: de nieuwste onder de foodmarkten van Madrid

VeggieWorld Madrid is een 100% vegabeurs in Spanje; een verzameling van allerlei gerechten, mode, cosmetica en diensten met betrekking tot de veganistische sector, samen met een breed scala aan conferenties en activiteiten.

De eerste VeggieWorld werd in 2017 in Barcelona met groot succes gevierd: meer dan 5000 bezoekers en ongeveer 70 exposanten kwamen bij die gelegenheid bijeen. Inmiddels al een succes in Berlijn, Brussel, Parijs en Zurich en nu klaar voor de eerste editie in Madrid.

Het brengt professionals en toonaangevende bedrijven uit de sector bij elkaar: restaurateurs, detailhandelaren, groothandelaren, gastronomen, enz. Daarnaast populair onder duizenden bezoekers met interesse in veganistische producten, een markt die door veel experts wordt genoemd als een van de belangrijkste wereldwijde trends in de komende jaren.

  • Lokatie: Pabellon de Cristal, Avenida Principal, 16 (metro: Lago)
  • Entree: 9 euro
  • Wanneer: 13 en 14 april 10.00-20.00

Mercadillo del Gato:

De ‘Markt van de kat’ (de bijnaam van een echte Madrileen is Kat) is populair vanwege zijn elegantie en heropent zijn deuren met meer dan 60 exposanten uit verschillende landen in het Westin Palace. De pop-upmarkt keert terug om unieke stukken aan het publiek aan te bieden, zoals een handgemaakt sierraad, een vintage jurk, een luxe handtas of een zijden zakdoek met werken van de beste schilders van de negentiende eeuw. Als je nog een plekje in je koffer vrij hebt, loop dan vooral even naar binnen!

Daarnaast heeft de markt een gastronomische zone verzorgd door het Westin Palace Hotel, GastroGato, waar je kan snacken, drinken of exclusieve producten kunt kopen.

  • Lokatie: The Westin Palace (Metro: Banco de España)
  • Wanneer: 11-14 april van 11.00-21.00
  • Entree: gratis

Alvast een heel fijn weekend! En wil je op de hoogte blijven van de activiteiten in Madrid? Volg me dan op facebook en je krijgt automatisch mijn wekelijkse blog te zien. 

Leave a Reply

Sluit menu